Recept: Zalmlasagne

DSC00876Vandaag een recept van mijn vader! Hij heeft 28 jaar als professioneel kok gewerkt en kan dus heerlijk koken. Hier zijn variatie op de traditionele lasagna!

Today a recipe from my dad. He’s worked as professional chef for over 28 years and makes the best meals. Click to read a lasagna recipe with a twist!

For English scroll down!

Men neme (4 personen):

  • 800gr. zalm;
  • zoveel lasagnavellen als  nodig;
  • 2 glazen witte wijn;
  • 2 glazen visbouillon (kan ook water met boullionblokje zijn);
  • halve liter room;
  • halve oranje paprika;
  • parmazaanse kaas;
  • zoetzure koolsla, tomaat en een bakje kiemgroenten (garnering).
  1. Zalm met wijn en visboullion garen in een afgedekte schaal in de oven of op het fornuis. Als het gaar is afgieten door een zeef en kookvocht opvangen en bewaren voor de saus.
  2. Voor de saus gebruik je het kookvocht, de room en de paprika (ook zeer fijn snijden). Van het geheel een licht gebonden saus maken. Als bindmiddel allesbinder of roux gebruiken. Saus op smaak brengen met zout en peper.
  3. Vervolgens bouw je het geheel op als een normale lasagne. Let op: wel de zalm verkruimelen. Afdekken met parmazaanse kaas
  4. Ongeveer 45 minuten in de over op 150 graden.
  5. Als de lasagne uit de oven komt, laat het 10 minuten rusten om af te koelen.
  6. Maak de borden op zoals je dat mooi vindt met de tomaat, koolsla en de kiemgroenten.
Smakelijk eten!
Ingredients
  • 800 grams of salmon filet
  • As many lasagna noodles as you need
  • 2 Glasses of fish stock
  • 2 Glasses of white wine
  • 0,5l cream
  • Half an orange paprika
  • Parmesan cheese
  • A bit of coleslaw, tomatoes and sprouts.
  1. Cook the salmon in the fish stock and white wine. When the salmon is cooked sieve it and keep the stock and wine mixture as a base for the sauce.
  2. For the sauce use the aforementioned mixture plus the cream and paprika. Make a thickened sauce using roux. Mix it with the salmon.
  3. Then layer the lasagna like you usually do: a layer of lasagna noodles, a layer of sauce, a layer of lasagna noodles etc. Make sure you end with a layer of sauce. And cover that layer in Parmesan cheese.
  4. Put the lasagna in the oven for 45 minutes on 150 degrees Celcius.
  5. When you get the lasagna out of the oven let it cool and rest for 10 minutes.
  6. Decorate the plates how you like them best and use the coleslaw, tomatoes and sprouts as garnish.

Enjoy your meal!

Advertisements

3 thoughts on “Recept: Zalmlasagne

  1. Pingback: My Homepage

  2. Hello! I basically would like to give a huge thumbs up for the wonderful information you’ve here on this post. I may possibly be coming back to your weblog for far more soon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s