@Home Workouts #2 | Krachttraining

Deze keer mijn favoriete App en YouTube kanalen voor krachttraining! 

FitnessBlender

Ten eerste FitnessBlender is een geweldig YouTube kanaal waar je alle maar dan ook alle workouts kan vinden die je wilt: cardio, kracht, man, vrouw, 1000cal. workouts etc. Allemaal goed verstaanbaar, uitgelegd en uitvoerbaar. Ik gebruik dit kanaal vooral voor de filmpjes voor de kettlebell.

Dan nu: de kettlebell. Dit is een type gewicht dat al sinds 1700 in met name Rusland gebruikt werd als krachttraining. In de twintigste eeuw werd het in de legers Sovjet Unie gebruikt om de soldaten te trainen. En zo wordt het nog steeds nog gebruikt, alleen niet meer exclusief door Russische soldaten. Het voordeel van de kettlebell is dat je bij elke oefening heel veel spieren gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld als warming-up de kettlebell rond je lichaam slingert, dan moet je je buik flink gebruiken om het gewicht onder controle te houden. En dat is nu de kracht van de kettlebell: je gebruikt je hele lichaam.

Blogilates

Blogilates is het kanaal van Cassey Ho, een bijna beroemde YouTuber en pilates instructrice, waar zij in filmpjes niet langer dan een halfuur pilates toegankelijk maakt voor iedereen. Ondanks dat het kanaal en Cassey en knuffelig uit zien: de oefeningen zijn dat niet, het is vrij pittig maar je went er aan. Op haar website heeft ze maaltijdplannen en kalenders met oefeningen.

Blogilates.com

N+TC App

Jullie hebben mij al eens zien raven over de N+TC App van Nike. Hier kan je terecht voor workouts van 15, 30 en 45 minuten. Je kan je focussen op bepaalde gebieden of voor kracht, cardio en toning. Nadat je gekozen hebt wat je wilt doen, kies je het niveau (beginner, gemiddeld, gevorderd) en de workout die je wilt doen. Sommige workouts kan je customizen door een paar oefeningen te vervangen: squats voor lunges of froggers voor burpees. Hierna zet je de muziek aan en ga je aan de slag. Tijdens de workout kan je pauzeren en een filmpje bekijken met de juiste uitvoering van de oefening. De oefening herhaal je zoveel je kan in 1 minuut en dan komt de volgende (dan klinkt er een beep).

Wanneer je klaar bent kan je de workout beoordelen met sterren en wordt ‘ie opgeslagen waarna je ‘m kan delen. Je kan badges verdienen als je een bepaald aantal minuten hebt getraint en dan kan je ander workouts vrijspelen. Tegenwoordig kan je ook posters ‘winnen’. Wat ook nieuw is aan de app is dat er bijvoorbeeld een pittige yoga workout in zit en een kettlebell workout. Dit kan je allemaal zonder internet doen.

Volgende keer mijn favoriete yoga apps en filmpjes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s