De Happy Challenge | Dromen

de-happychallenge-logo

 

De tweede week van de Happy Challenge gaat over dromen: wat is jouw droom? En je mag dromen zonder beperkingen: wat wil jij in het ideale leven? Ik heb er, net als vorige week, even over moeten nadenken en mijn droom is tweeledig.

Ik heb een gecombineerde droom en ik zal beginnen met het eerste deel. In het ideale leven zou ik historicus willen zijn met een honorary degree bij een gerennomeerde universiteit en gespecialiseerd in de geschiedenis van de lagere klassen tijdens de Napoleontische periode in Nederland (1795-1815). Ik zou dan graag, zoals Ruth Goodman, een tv-programma hebben zoals de Victorian/Tudar Monastry/Edwardian Farm afleveringen (een BBC serie waar historici een jaar gaan leven in een bepaalde tijd en het werk op een boerderij doen). Ruth Goodman is een historicus die niet via de ‘normale’ academische manier aan haar graad is gekomen maar via via en door veel onderzoek, met name vanuit haar re-enactment achtergrond, zich heeft gespecialiseerd in de geschiedenis van gewone mensen in Tudor Engeland. Zij adviseert theatergroepen, onderzoekt. publiceert artikelen, spreekt op congressen en presenteert tv-programma’s.

Thaiboxing ontgroening gehad, mygod!

A post shared by Esmée Noëlle (@esmeenoelle) on

Mijn tweede deel is heel anders dan het eerste. Maar dat heeft meer te maken met hoe ik er uit wil zien. Ik wil graag meer met sport gaan doen: trainer worden, mijn passie over brengen aan andere mensen en hopelijk andere inspireren. Mijn voorbeeld hierin is Esmee van Work That Es: zij heeft een prachtig lichaam en is super fit. Ook heeft zij een heerlijke down to earth mindset waar ik erg van houd. Ik ben op het moment ook hard aan het werken om een fit en mooi lichaam te krijgen en ondanks dat ik weet dat uiterlijk niet alles is vind ik wel dat zowel lichaam als geest uitgedaagd moeten worden.

Vergeet zeker niet De Happy Challenge Facebook groep te liken!

Wat zijn jouw dromen?

Volg mij op

FB Insta Twitter

 

Advertisements

5 thoughts on “De Happy Challenge | Dromen

  1. Ik wil me best aanbieden als train-project zodat je kunt oefenen hoor 😉

    Maar wat een leuke dromen, en anders dan wat er veel voorbij is gekomen…wat een wonder dat er nog mensen in historie zijn geinteresseerd!
    Leuk gedaan dit, ben benieuwd naar de rest!

    • Hahaha, dank je wel! Ik denk dat de rode draad is dat ik mensen dingen wil leren (of dat nu over geschiedenis of sport) en hen wil inspireren. Op het moment heb ik nog niet het idee dat ik op sport-gebied genoeg weet om anderen te trainen (inspireren lukt al wel). Dus je moet nog even geduld hebben 😉

      Ik ben gek op geschiedenis en dan inderdaad met name gek op het gedeelte van de gewone mensen. Ik ben vandaag begonnen met voor het eerst mijn eigen historische kleding maken (en dat terwijl ik al 3 jaar re-enact) en dat gaat goed. Ik zal er binnenkort wel iets over plaatsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s