Recept | Havermout

image

Het ontbijt vind ik altijd de  moeilijkste maaltijd om mee te variëren doordat ik toch al snel geneigd ben een broodje te pakken en er hagelslag op te strooien en erg vullend of gezond is dat niet. Havermoutpap trok mij nooit zo totdat ik een keer yoghurt met havermout, appel en kaneel at: wat koud kan, kan ook warm! Kijk mee voor mijn snelle havermoutpap.

I find breakfast one of the hardest meals of the day since I’m not that creative: I usually grab a slice of bread and put chocolat sprinkles on it and that’s it, not very healthy or filling! Oatmeal never seemed like an alternative because I thought I didn’t like it until I ate yogurt with oatmeal, apple and cinnamon.

(for English, scroll down)

Ingrediënten

  • 50-100 gr. havermout
  • 1-2 appels
  • 3-4 theelepels kaneel
  • snufje vanillesuiker
  • 200ml amandelmelk

Gooi al deze in een pannetje en breng zachtjes aan de kook terwijl je goed blijft roeren om  te voorkomen dat de boel aan gaat koeken. Hoe langer je het kookt hoe zachter de appels worden. Wanneer het een beetje een papje is haal ik het van het vuur, dit kan je ook eerder doen wanneer je het wateriger wil hebben.

Optioneel

Rozijnen, dan wordt het net een echte appeltaart!

Water in plaats van amandelmelk

Ingredients

  • 50-100gr. oats
  • 1-2 apples
  • 3-4 teaspoons cinnamon
  • pinch of vanillasugar
  • 200ml almondmilk

Whisk all the ingredients in a pan and start cooking it slowly, make sure to keep stirring or it will stick on the bottom of your pan. The longer you cook it, the softer the apples get and the thicker the oatmeal gets. When you get it off the fire depends on your taste: softer apples and thicker oatmeal or not.

Optional

Raisins: taste even more like applecake

Water instead of almondmilk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s