Recept | Courgette taart

Nu het recept van het hoofdgerecht van afgelopen zaterdag: courgette taart! Helaas is er geen foto genomen dus dit wordt een tekst artikeltje, hopelijk kan je je er iets bij voorstellen.

The promised recipe of the main course from last Saturday: zucchini quiche! Since there was no picture taken from the main course, we were to busy eating it, you have to use your imagination for this one.

Laten we maar snel terzake komen, scroll down for English.

Courgette taart

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 Courgettes
  • Half zakje pijnboompitjes
  • 1 of 2 Pakjes salami of spekjes (net hoeveel je er in wilt hebben)
  • Pesto
  • Peper
  • 2 Uien
  • 2 Paprika’s
  • Knoflook
  • 3 eieren
  • 200gr meel
  • Kwart potje Italiaanse tuinkruiden

Verder

  • Oven
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Boter om bakvorm in te vetten
  • Zeef
  • Rasp
  • Grote kom

Verhit de oven op 220 garden Celcius voor. Begin met het raspen van de courgettes en laat die in de zeef zoveel mogelijk uitlekken. Vervolens snijd je de paprika’s, salami en uien die je in de grote kom doet. Hierbij doe je de peper, Italiaanse tuinkruiden, pijnboompitjes, een flinke theelepel pesto, een theelepel knoflook, de meel en de eieren. Meng dit eerst en voeg daarna pas de geraspte courgettes toe om te zorgen dat je alles makkelijker kan omscheppen. Wanneer je de courgettes ook in de bak gedaan hebt is het belangrijk dat het er als een papje uit ziet: ofwel alle meel is goed gemengd met de nattere ingrediënten.

Plaats het bakpapier in de bakvorm en vet het in met boter, vervolgens doe je er een beetje meel in dat je over de hele ingevette bakvorm verdeelt en het een dun laagje vormt: dit voorkomt aanbakken. Hierna stortje het mengsel in de vorm en verdeel het netjes.

Plaats de bakvorm in de oven en bak voor 45 minuten op 200 graden. Na de 45 minuten even controleren of het goed gaar is en dus niet te nat, wanneer dit wel het geval is, door laten bakken tot het licht smeuïg is met een mooie bruine korst. Mocht de korst al bruin zijn maar de taart nog  niet gaar, plaats dan een stukje aluminium folie over de taart: dan bakt het wel door maar verbrandt de bovenkant niet.

Als variatie kan je spekjes in plaats van salami spek toevoegen en kaas is ook lekker. Let met kaas wel op dat het altijd wat natter zal blijven omdat kaas nu eenmaal smelt.

Zucchini quiche

Ingredients

  • 2 Zucchinis
  • 2 Paprika’s
  • 2 Onions
  • 3 Eggs
  • Pesto
  • Pepper
  • Quarter of pot of Italian Herbs 
  • Garlic
  • One package of salami or pepperoni
  • Half a package of pine seeds
  • 200 grams of flour

Anything else

  • Large bowl
  • Oven
  • Cake tin
  • Grater
  • Sieve
  • Butter
  • Baking paper

Start with preheating the oven on 200 degrees Celcius. Grate the two zucchinis and put them in the sieve to get most of the moist out. Then cut the paprika’s, onions and salami and mix them along with the  Italian herbs, a big teaspoon of pesto, pepper, a teaspoon of garlic, the pine seeds, the eggs and flour in the big bowl. Then add the zucchinis and make sure everything is coated. 

Get the cake tin and put the baking paper in it. Then smear it with the butter and add a handful of flour to coat the buttery layer and prevent the mix from sticking to the tin.

Put the lot in the oven for 45 minutes on 200 degrees Celcius. Check after 45 minutes and when it’s too moist let it bake longer until it is not too dry but not too moist either. When your crust is already golden brown but your quiche too moist: put aluminum foil over the top to prevent it from burning.

You can change the salami to pepperoni or bacon if you like and you can add cheese but keep in mind that when you add cheese the quiche will always be a bit more moist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s