Snel Recept | Carpaccio & Oreo dessert

CarpaccioAfgelopen zaterdag kwamen een aantal vrienden langs voor een etentje en vandaag deel ik het voor- en nagerecht met jullie! (er zijn die avond nauwelijks foto’s genomen dus ik doe het met de twee die ik via mijn mobiel genomen heb)

Last Saturday some friends came over for dinner and today I’ll share the recipes of the starter and dessert!  (almost no pictures were taken that night so the two pictures I took with my phone will have to do).

Snelle, mooie en lekkere voor- en nagerechten zijn een must tijdens diners: het kost de kok geen moeite maar je gooit hoge ogen bij je gasten.  Bij deze dus de recepten voor gegarandeerd succes. For English, scroll down.

Carpaccio

Voorgerecht

Ingrediënten:

  • Carpaccio
  • Rucola
  • Pijnboompitjes
  • Pesto
  • Balsamico azijn
  • Parmezaanse kaas
  • Ciabatta
  • Peper

Verder

  • Grote borden
  • Oven
  • Schaaltje

Je begint met het afbakken van de ciabatta in de oven, terwijl dat bezig is maak je de dressing. Hier heb je de balsamico azijn, pesto en peper voor nodig. Doe ongeveer een potje pesto in een kommetje en voeg balsamico azijn toe ( dit doe je totdat het dun genoeg is om de carpaccio mee te besprenkelen maar niet zo dun dat het soep is) en voeg peper naar smaak toe.

Hierna pak je een groot bord en leg je de carpaccio in een mooie rode waaier. Vervolgens strooi je de pijnboompitten, parmezaanse kaas en de rucola over het vlees. Hierna besprenkel je het geheel met de dressing. Serveren met een stukje ciabatta en de rest van de dressing.

Oreo nagerecht

Nagerecht

Ingrediënten

  • Chocolademousse
  • Oreokoekjes
  • Takjes munt

Verder

  • Glaasjes
  • Schaaltje en lepel (of iets anders om de koekjes mee te verkruimelen)

Schep de chocolademousse in de glaasjes. Verkruimel de Oreokoekjes in een schaaltje, ik deed dit door ze te pletten met een lepel maar je kan ook een keukenmachine gebruiken zoals hier. Schep vervolgens de verkruimelde Oreo’s over de chocolademousse en bedek deze in het geheel. Hierna plantje een takje munt in je glaasje potgrond en klaar! De munt kan gegeten worden ondanks dat het garnering is (dit deed mijn vriend en hij vond het heel goed smaken).

Starter

Ingredients

  • Carpaccio
  • Rucola
  • Pine seed
  • Parmesan cheese
  • Pesto
  • Balsamic vinegar
  • Pepper
  • Ciabatta bread

Anything else

  • Plate
  • Small bowl
  • Oven

You start with baking the ciabatta bread in the oven. Meanwhile you prepare the sauce: mix the pesto and balsamic vinegar in the bowl until it is quite liquid but not so liquid that it looks and feels like soup (if you get my point..), then add as much pepper as you like.

After you perpared the sauce you get a big plate and start to drape the carpaccio in a neat fan. Add the rucola, pine seed and Parmesan as you like it and sprinkle the sauce over it. Serve with the ciabatta bread and the rest of the sauce.

Dessert

Ingredients

  • Chocolate mousse
  • Oreo cookies
  • Mint 

Anything else

  • Small glasses
  • Small bowl and a spoon (or anything else to crush the Oreos with)

Scoop the chocolate mousse into the small glasses. Crush the Oreos in the bowl ( I used a spoon to do this but you can use anything you like, for example a food processor). Cover the chocolate mousse with the crushed Oreos and stick the mint on top: just like a plant (although the mint is  garnish you can eat it and is a good combination with the chocolate, as my boyfriend reported).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s